Cauta pe site
Informatii Utile
Mai 21, 2012
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi

Procedura “All-on-4” sau “All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe.

detalii
Pentru Pacienti
  <<inapoi
SFATURI PENTRU ACOMODAREA MAI USOARA CU NOILE PROTEZE

1. Aveţi răbdare!
Este nevoie de timp pentru a vă acomoda cu noile proteze, pentru că organismul dumneavoastră reacţionează ca şi când ar fi vorba de un obiect strain. Fiecărui pacient îi este necesară o perioadă diferită de acomodare. Pe măsura ce trece timpul, atât dumneavoastră cât si organismul dumneavoastră vă veţi obişnui cu noua situaţie.
2. La început protezele pot părea mari
La inceput, buzele par împinse mai in faţă, în timp ce limba pare mult mai mare, presată în spatiul devenit brusc prea mic. Puteti sa va muşcaţi din când în când obrajii sau limba, deoarece noile proteze ocupă locul din cavitatea bucală şi au o formă cu care nu sunteţi obişnuit. Nu vă îngrijoraţi! După ce le veţi purta o vreme, vă veţi simţi mult mai confortabil.
3. Purtaţi protezele cât mai mult
Incercaţi să purtaţi protezele tot timpul, inclusiv noaptea la inceput, întrucât acest lucru va ajuta cavitatea bucală şi gingiile să se adapteze mult mai repede.
4. Cum să muşcaţi şi să mestecaţi
Evitaţi să muşcaţi prea puternic sau bucaţi prea mari cu dinţii din faţă. Tăiaţi alimentele în bucăţi mici şi treceţi progresiv la alimente mai tari (mere, pâine prăjită). Atunci când muşcaţi bucaţi de măr sau pâine, împingeţi-le în spatele dinţilor frontali, astfel încât protezele să stea la locul lor. Încercaţi să mestecaţi încet şi pe ambele părţi ale protezei, astfel încât presiunea să fie distribuită uniform. Aceasta vă va ajuta să vă obişnuiţi cu modul în care funcţionează proteza, iar cu cât veţi mesteca mai lent, cu atât vă veţi acomoda mai repede.
5. Începeţi cu alimente moi şi nelipicioase
Acestea sunt mai uşor de mestecat. Exemple: ouă, carne tocată, legume fierte.
Încercaţi să evitaţi consumul alimentelor cu sâmburi sau seminţe, întrucât acestea pot pătrunde sub proteză producând iritaţii şi chiar dureri. La început este mai dificil să percepeţi diferenţele de temperatură ale alimentelor din cauza prezenţei protezelor. Aveţi mai multă grijă cu alimentele şi băuturile fierbinţi!
6. Exersaţi citind în faţa oglinzii cu voce tare
Câteva din sunete, în special s, ş, z, f sau ţ, vor fi mai dificil de pronunţat la început. Muşcaţi şi înghiţiţi înainte de a începe să vorbiţi pentru a fi siguri că proteza este la locul ei, în poziţie corectă. Aceasta vă va oferi încredere în felul în care vorbiţi sau pronunţaţi cuvintele în public.
7. Suptul bomboanelor sau dulciurilor
Vă va ajuta la adaptarea muşchilor feţei cu noua situaţie.
8. Scoaterea protezelor
Îndepărtaţi proteza de pe gingii începând din spatele cavităţii bucale.
9. Menţineţi  igiena orală
Periaţi-vă zilnic proteza folosind o perie moale pentru a îndepărta resturile alimentare şi placa bacteriană. Nu se recomandă folosirea pastei de dinţi, a săpunului sau a altor produse casnice de curăţare, pentru că ele conţin diverşi agenţi abrazivi sau alte componente care pot afecta materialul din care este confecţionată proteza. Periaţi şi gingiile folosind o perie moale şi clătiţi gura cu soluţii antiseptice (ex. ceaiul de muşeţel).

 
Despre noi Galerie Tratamente Pentru pacienti Carduri Contact
Copyright © 2007 Tratadent.ro Toate drepturile rezervate | design: INestetic Studio