Cauta pe site
Informatii Utile
Mai 21, 2012
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi

Procedura “All-on-4” sau “All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe.

detalii
Tratamente | Implante dentare | Etape principale de tratament
  <<inapoi

- DIAGNOSTIC -
In timpul examenului clinic, medicul implantolog verifica structura, conformatia osului, sistemul vascular si cel nervos evidentiind eventuale neregularitati. Pentru aceasta se poate apela la o examinare CT. Pe baza acestuia, impreuna cu examenul radiologic si teste de sange, medicul stabileste indicatia de tratament prin implant, alege sistemul de implant, lungimea, diametrul, numarul si pozitionarea implantelor in osul maxilar sau mandibular.
- INTERVENTIA CHIRURGICALA -
Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular sub anestezie locala, in conditii de sterilitate absoluta. Interventia poate dura mai putin de o ora in functie de conditiile locale si de numarul de implante. La indicatia medicului sau la cererea pacientului, interventia se poate efectua si sub anestezie generala prin sedare intravenoasa, clinica noastra colaborand cu Dl. Dr. Fono Adrian, medic primar anestezist.
Dupa ce implantele sunt inserate in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte decat firele de sutura. Un diconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul, dar pacientul primeste o reteta cu antibiotice si antiinflamatorii. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora sau mai mult daca sunt plasate mai multe implante dentare. In clinica noastra se folosesc implante Exacta (Italia) care sunt net superioare celorlate tipuri de implante folosite pe piata, datorita unui grad crescut de puritate a aliajului de titan.
- PROCESUL DE VINDECARE -
Procesul de vindecare dureaza intre 4-6 luni, timp in care se realizeaza osteointegrarea implantului.
- LUCRARE PROTETICA -
Dupa perioada de osteointegrare se descopera implantul, se plaseaza un bont de vindecare a gingiei, iar dupa cateva zile se trece la etapele de realizare a viitoarelor coroane sau suprastructuri, proces care se desfasoara in cabinetul dentar si in laboratorul de tehnica dentara, si care poate dura cateva saptamani in functie de complexitatea restaurarii protetice.
De retinut este faptul ca fiecare pacient reprezinta un caz individualizat si de aceea este dificil de mentionat un timp anume pana la finalizarea tratamentului implanto-protetic. Tratamentul prin implante dentare se poate face la orice varsta daca starea de sanatate permite, iar conditiile locale sunt prielnice.
Daca esti suficient de sanatos pentru a ti se extrage un dinte, probabil ca esti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant dentar.
Dupa finalizarea tratamentului pacientul este obligat sa-si  pastreze o igiena bucala cat mai buna. Se recomanda controale periodice la cabinetul stomatologic din 6 in 6 luni si utilizarea acasa a dusului bucal.

 
Despre noi Galerie Tratamente Pentru pacienti Carduri Contact
Copyright © 2007 Tratadent.ro Toate drepturile rezervate | design: INestetic Studio