Cauta pe site
Informatii Utile
Mai 21, 2012
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi

Procedura “All-on-4” sau “All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe.

detalii
Tratamente | Profilaxie dentara | Sigilarea
  <<inapoi

1Sigilarea este o metoda de prevenire a cariei dentare. Pe fata ocluzala (cea cu care mestecam) a dintilor laterali, exista un relief alcatuit din niste proeminente (cuspizi), delimitate de mici santuri si fosete (gropite). Aceste santuri si fosete sunt locuri unde, din cauza formei specifice retentive, precum si a calitatii smaltului la acest nivel, se dezvolta cu predilectie cariile. Acest lucru poate fi prevenit prin acoperirea lor cu materiale speciale, procedeu denumit sigilare.
Santurile si fosetele sigilate vor avea, in loc de forma initiala in "V", un profil rotunjit, ca un "U" deschis, facilitind astfel curatirea adecvata a zonei respective.
Sigilarea se face atat la dintii temporari (de lapte), dar mai ales la cei permanenti, de obicei imediat dupa ce au erupt. Vor fi sigilati doar dintii care nu prezinta carii dentare, dar iainte de asta acestia vor fi curatati prin periaj profesional.

 
Despre noi Galerie Tratamente Pentru pacienti Carduri Contact
Copyright © 2007 Tratadent.ro Toate drepturile rezervate | design: INestetic Studio