Cauta pe site
Informatii Utile
Mai 21, 2012
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi

Procedura “All-on-4” sau “All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe.

detalii
Tratamente | Tratamente protetice | Protezele parţiale flexibile
  <<inapoi

Protezele parţiale flexibile sunt fabricate fără structură metalică, dintr-un material termoplastic semicristalin rezistent şi durabil (Bio-Dentaplast), care se adaptează confortabil la gingiile şi dinţii rămaşi, având o excelentă retenţie. Textura acestuia permite realizarea unor proteze subţiri (grosime de 0,3 mm incomparabila cu grosimea de 2mm in caz de proteza acrilica), eliminând senzaţia neplăcută asociată purtării protezelor dentare. Materialul este uşor de utilizat datorită unui sistem simplu prin injecţie.
Protezele scheletate flexibile sunt indicate doar în urma unei planificări echilibrate şi a respectării principiilor terapeutice stabilite. Proteza trebuie să se extindă cât mai mult posibil pe dinţii restanţi şi pe mucoasa câmpului protetic. Trebuie determinată direcţia de inserţie a protezei, direcţie ce se stabileşte în funcţie de numărul, situaţia şi poziţia axului dinţilor restanţi.
Pentru proiectarea protezei trebuie armonizate cerinţele estetice cu cele funcţionale.
Protezele elastice se pot îndoi şi răsuci, fără să crape sau să se rupă ori să-şi schimbe forma. În timp materialul nu-şi pierde luciul şi nu se uzează.
Proteza parţială flexibilă constituie o alternativă ideală pentru pacienţii alergici la monomerii reziduali, materialul respectiv nefiind alergic în nici o situaţie.
Bio Dentaplast-ul este un material termoplastic semicristalin cu structură lineară şi o cristalinitate crescută. Materialul prezintă bune proprietăţi fizice şi chimice, cum ar fi: duritate crescută, rigiditate considerabilă, rezistenţă la rupere, o foarte bună stabilitate dimensională, potenţial toxic sau alergic limitat, rezistenţă la fierbere şi sterilizare(1500C), rezistenţă la acizi slabi, alcooli, băi de spălare, nerezistent la acizi cu pH<4.
Materialul are o culoare opacă împiedicând strălucirea metalului prin el (şi a suprafeţelor închise la culoare). Este indicat pentru realizarea bazelor protezelor parţiale cu croşete, a ataşamentelor, a lucrărilor telescopate, a coroanelor şi punţilor, a croşetelor estetice aplicate pe dinţi, realizându-se în final o grosime a stratului de doar 0,30 mm. Răşina este livrată în cartuşe, fapt care exclude mixarea incorectă cu efect negativ asupra materialului şi asupra restaurării protetice. Nuanţele existente sunt: A2, A3, B2, B3, similare cu nuanţele VITA.
Datorită temperaturii joase de topire (200 - 2300 C), Bio Dentaplast-ul prezintă excelente calităţi de curgere a materialului topit, rezultând lucrări dentare exacte.

 
Despre noi Galerie Tratamente Pentru pacienti Carduri Contact
Copyright © 2007 Tratadent.ro Toate drepturile rezervate | design: INestetic Studio