Cauta pe site
Informatii Utile
Mai 21, 2012
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi

Procedura “All-on-4” sau “All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe.

detalii
Octombrie 10, 2010
Ortodontie invizibila!

Aparatele linguale sunt o alternativa moderna si estetica la aparatele dentare conventionale care se monteaza pe zona vestibulara.

detalii
Iunie 15, 2010
Parteneriat cu CMU si Medicover

detalii
Martie 16, 2009
Servicii stomatologice cu sedare

detalii
Martie 15, 2009
Program Carduri

detalii
Martie 14, 2009
Aparat NOU ! ZOOM 2

detalii
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi
Mai 21, 2012

Procedura “All-on-4” sau“All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe. Aceasta tehnica presupune inserarea a 4 sau 6 implanturi in regiunea anterioara a arcadei, zona cu cea mai mare densitate osoasa si aplicarea unei proteze fixe cu 10-14 dinti, imediat in ziua interventiei, obtinand o reabilitare estetica si functionala. Mai mult, prin folosirea unui numar mic de implanturi, se simplifica si se grabesc procedurile chirurgicale si protetice. Se favorizeaza si intretinerea igienei, marind astfel durata de viata a restaurarii.
Descriere
Tehnica permite plasarea unei punti totale pe 4-6 implanturi inserate in zona anterioara a arcadelor. Doua dintre implanturi – cele situate posterior- sunt inserate oblic, la un unghi de 30-45 grade, pentru obtinerea unui suport osos maxim si pentru a evita structurile anatomice de vecinatate – sinus maxilar, nerv alveolar inferior. Procedura permite plasarea de implanturi in cazul pacientilor cu suport osos deficitar, care altfel ar fi necesitat proceduri de augmentare osoasa inainte de insertia implantelor. In timpul interventiei, se realizeaza un lambou muco-periostal, se efectueaza forarea neoalveolelor pentru implant in osul alveolar. Orientarea implantului trebuie sa fie foarte precisa si trebuie facuta inainte de inceperea interventiei chirurgicale prin analiza radiografiilor, modelelor de studiu sau chiar a tomografiei computerizate. Aceasta procedura permite pacientului sa obtina functii imediate ale maxilarelor si se face in doua etape:
1. Prima etapa – etapa chirurgicala si protezare provizorie
Aceasta etapa dureaza de obicei 1-4 zile si presupune interventia chirurgicala in care se extrag dintii restanti (daca este cazul), se plaseaza cele 4-6 implanturi si se realizeaza proteza provizorie. Aceasta proteza provizorie are o durata de viata de 1-5 ani.
2. A doua etapa – etapa protetica definitiva
Aceasta etapa se realizeaza de obicei la 4-6 luni dupa etapa chirurgicala si are ca scop fabricarea unei proteze definitive din ceramica/zirconiu  sau acrilat cu baza de titan. In general se aplica proteze ceramice pe maxilar si acrilice pe mandibula. Pacientul poate opta pentru realizarea restaurarii finale din ceramica la maxilar si din acrilat la mandibula sau din acrilat pe ambele arcade sau poate opta pentru pastrarea protezei provizorii, dupa reconditionarea acesteia in functie de resorbtia tesuturilor. In functie de tipul de restaurare ales, aceasta etapa poate dura 2-3 saptamani.
Anestezia
Interventia se realizeaza in mod normal sub anestezie locala. La cererea pacientului se poate efectua si sedare intravenoasa, sub supravegherea medicului anestezist.
Indicatii
Aceasta tehnica a fost dezvoltata pentru a maximiza folosirea osului disponibil, evitand interventii suplimentare de aditie osoasa. Tehnica este indicata in cazul pacientilor edentati total sau partial (cu dinti irecuperabili), cu suport osos deficitar, care isi doresc o restaurare fixa pe implanturi cu costuri minime.
Din punct de vedere chirurgical, este o tehnica simpla si previzibila, care permite pacientului sa obtina aceleasi functii pe care le-ar fi avut cu dintii naturali.
Riscuri, complicatii si efecte secundare
Nu exista alte riscuri in afara celor uzuale, asociate oricarei interventii chirurgicale in sfera oro-dentara. Atata timp cat se respecta indicatiile pre- si postoperatorii, aparitia complicatiilor este foarte redusa. Deoarece este nevoie de prevenirea oricarei infectii, pacientul trebuie sa urmeze o medicatie cu antibiotice si antiinflamatoare, medicatie aleasa in functie de starea generala de sanatate a pacientului. In cazul pacientilor cu afectiuni generale asociate, medicatia curenta trebuie luata in consideratie inainte de instituirea protocolului medicamentos.
Efectele secundare asociate acestei tehnici includ edemul postoperator, eventuale echimoze sau hematoame, care dispar dupa 5-10 zile, in functie de starea de sanatate a pacientului si de tehnica chirurgicala folosita. Uneori pot aparea parstezii (amorteli) tranzitorii.
Pacientii aflati in tratament cu medicamente anticoagulante pot avea un timp de recuperare mai lung.
Evolutie postoperatorie, convalescenta
Evolutia postoperatorie nu compromite viata normala. Totusi, sunt necesare anumite precautii: aplicarea de gheata pe zona interventiei, alimentatie moale si rece in primele 48 ore dupa interventie, evitarea fumatului, evitarea efortului fizic, evitarea expunerii la soare, alegerea unei pozitii de dormit cu capul mai sus dacat corpul. Trebuie urmat protocolul medicamentos postoperator indicat pentru a grabi procesul de vindecare si a reduce discomfortul provocat de eventualele dureri si edeme.
Cooperarea pacientului este foarte importanta si decisiva si trebuie mentinuta in timpul tratamentului si dupa terminarea acestuia
Timpul de recuperare
Timpul de recuperare variaza de la pacient la pacient, variaza in functie de tehnica chirurgicala folosita si in functie de grija si igiena orala a pacientului. In functie de starea generala de sanatate a pacientului, recuperarea completa dureaza intre 5 si 15 zile. Din punct de vedere estetic – datorita edemului si eventualelor hematoame – recuperarea completa se poate prelungi.

 
Despre noi Galerie Tratamente Pentru pacienti Carduri Contact