tratadent-1

GHID DE SĂNĂTATE ORALĂ

Sănătatea orală la copii,  adolescenți, a adultului, periajul corect, pastă de dinți, procedee de albire a dinților

Sănătatea orală la copii: Cariile și gingivitele la copii pot fi evitate dacă se va impune din timp o igienă riguroasă. Rutina igienei bucale trebuie formată din primii ani și trebuie să dureze de-a lungul întregii vieți.

Sănătatea orală la adolescenți: Pentru păstrarea dinților sănătoși în această perioadă, trebuie asigurată o atenție deosebită igienei orale și dietei corecte. Cariile și afecțiunile parodontale reprezintă o amenințare pentru adolescenți, la fel ca și pentru adulți. 

Sănătate orală a adultului: Datorită ritmului de viață alert, adultului și rămâne foarte puțin timp pentru grija care trebuie să o acorde sănătății dinților. Din păcate, neglijarea igienei orale duce la îmbolnăviri parodontale, principala cauză a pierderii dinților la adulți.

Periajul corect: este esențial pentru curățarea eficientă a dinților și gingiilor. Trebuie folosită o periuță moale de nylon, cu fire rotunjite la capete, evitând iritarea gingiilor. În cabinetul nostru beneficiați de un periaj profesional și vi se explică tehnica corectă de periaj pe care trebuie să o folosiți acasă. 

Pasta de dinți: Rolurile pastei de dinți sunt următoarele: îndepărtarea resturilor alimentare și bacteriene de pe dinți, protecția împotriva cariilor, protecția împotriva tartrului și afectiunilor gingivale, albirea dinților.

Procedee de albire a dinților: Înainte de a alege un procedeu de albire a dinților, se recomandă solicitarea unei păreri avizate, pe care numai un expert în igienă orală o poate da; medicul dvs. vă va spune care din procedeele existente este cel mai bun în cazul dumneavoastră.

Tags: No tags

Comments are closed.