Cauta pe site
Informatii Utile
Mai 21, 2012
Restaurare fixa totala pe 4 implanturi

Procedura “All-on-4” sau “All-on-6” este o tehnica chirurgicala dezvoltata de un medic portughez impreuna cu Nobel Biocare, la inceputul anilor 1990, pentru reabilitarea arcadelor edentate total prin proteze fixe.

detalii
Octombrie 10, 2010
Ortodontie invizibila!

Aparatele linguale sunt o alternativa moderna si estetica la aparatele dentare conventionale care se monteaza pe zona vestibulara.

detalii
Iunie 15, 2010
Parteneriat cu CMU si Medicover

detalii
Martie 16, 2009
Servicii stomatologice cu sedare

detalii
Martie 15, 2009
Program Carduri

detalii
Martie 14, 2009
Aparat NOU ! ZOOM 2

detalii
Tratamente <<inapoi
Tratamente parodontale
Bolile pardontale (parodontopatia) sunt afectiuni ale gingiei si osului alveolar, precum si ale ligamentelor ce sustin dintele in alveola. Ele sunt cauzate in principal de placa bacteriana care determina inflamatia parodontiului marginal.
In faza incipienta, afectiunea parodontala poarta numele de gingivita si este reversibila prin tratament adecvat si mentinerea unei igiene riguroase. Netratata, gingivita poate duce la parodontopatie (parodontoza) si in final la pierderea dintilor de pe arcada.
Dintre semnele alarmante ale bolii parodontale enumeram: gingii rosii si sensibile care sangereaza la periaj si masticatie; usoara mancarime gingivala; dureri usoare, suportabile la periaj si in timpul masticatiei unor alimente dure sau fierbinti. Deoarece manifestarile clinice sunt reduse ca intensitate si intermitente, ele sunt de obicei tolerate de majoritatea pacientilor, care nu solicita decat rar o consultatie de specialitate din aceste cauze.
Periajul dentar corect, precum si prezentarea la controlul periodic stomatologic din 6 in 6 luni sunt modalitati elementare si eficiente de prevenire a aparitiei bolii parodontale. Periajul dentar trebuie executat obligatoriu de 2 ori pe zi, timp de 3-5 minute, dimineata si seara, iar in timpul zilei o guma de mestecat fara zahar sau un mar pot ajuta, dupa masa, la curatarea dintilor. De asemenea, e foarte importanta tehnica de periaj pentru ca un periaj incorect mentine si agraveaza boala parodontala. Alaturi de periajul zilnic este necesar un detartraj insotit de un periaj profesional, o data la sase luni.
Parodontopatia presupune o rezolvare interdisciplinara, insa avem nevoie si de colaborarea pacientilor, pe care ii sfatuim sa se prezinte la medic imediat ce observa simptome precum sangerarea gingivala. 
Tratamentul gingivitelor si a parodontopatiilor marginale se poate face prin vaccinari, tratamente de regenerare parodontala, tratamente de biostimulare si tratamente chirurgicale: chiuretaj radicular, interventii chirurgicale parodontale, imobilizari dentare.
 
 
Despre noi Galerie Tratamente Pentru pacienti Carduri Contact